AAU logo

Mød deltagerne

Mød deltagerne

Science Slam 16 er overstået. Se her, hvilke oplæg du gik glip af eller få lejlighed til at mindes de oplæg, du hørte på aftenen.

Janne Bang

Forsker: Janne Bang
Område: Ph.D.-studerende ved Institut for Kommunikation
Titel: Mænd, mænd og atter mænd

Mænd, mænd og atter mænd – er mit fokus i mit ph.d projekt om Euroman.

Euroman  er magasinet til mænd, som elsker rejser, gadgets, gastronomi, biler og ikke mindst kvinder. Euroman har vist, at der stadig er et marked for magasiner til mænd, der ikke er strengt nørdede, men orienterer sig lidt bredere, når det kommer til livsstilsemner. Om Euroman kan også siges, at det er det magasin i Danmark, som alle de andre magasiner skæver misundeligt til.

Hvad er det, Euroman kan? Hvad er en Euroman? Hvornår er man mand nok til at komme på forsiden af Euroman? Kom til Science Slam 2016 og få svaret. Måske med billeder!

Jacob Ravn

Navn: Jacob Ravn
Område: Adjunkt ved Institut for Planlægning
Titel: Shit!

Har du været på tønden i dag?  For så er du sikkert ikke en af de 1.2 milliarder mennesker i udviklingslandene, som må besørge i det fri, benytte klamme lokummer eller skide i en pose. Og det er selv om vi reelt godt ved, hvad udfordringerne er, og hvad der konkret skal til for at løse problemet.

Med udgangspunkt i et konkret eksempel fra access2innovation-samarbejdet fortæller jeg om, hvordan vi igennem samarbejde mellem NGO’er, virksomheder og forskere kan løse problemer i udviklingslande, tjene penge på det og håndtere de massive udfordringer, vi står overfor globalt inden for vand, sanitet, adgang til vedvarende energi, fødevare og sundhed.

Johannes Andersen

Navn: Johannes Andersen
Område: Lektor ved Institut for Statskundskab
Titel: Unge mellem projekter og reality

Johannes Andersen guider en kort tur gennem tendenser i aktuelle ungdomskulturer. I en tid med massive modestrømninger er det vigtigt at demonstrere selvstændighed ved at være først med det hippe. Og her bliver to veje mere og mere oplagte - de spændende projekter og den afslørende reality. Der samtidig er en demonstration af en ny polarisering i samfundet.


 

Mads Albertsen

 

Forsker: Mads Albertsen
Område: Post Doc. ved Center for Microbial Communities; Sektion for Kemi og Biovidenskab
Titel: På opdagelse i det ukendte

Argh.. Bakterier!!! De gør os syge og holder os raske, de renser vores spildevand og laver biogas, samt står for hovedparten af drivhusgasserne - og vi stammer alle fra dem. Målt på antallet af celler, er vi mere bakterie end menneske! Vi kender dog kun få procent af de mange millioner forskellige bakteriearter, der er omkring os. Mere viden om disse kan bidrage med alt fra nye antibiotika til fundamental viden om evolution og livets opståen.

Min forskning omhandler udvikling af nye metoder relateret til DNA analyse, der gør det muligt at studere de resterende 99% af bakterierne, der hidtil har været utilgængelige. Med vores nye metoder går vi på opdagelse i det ukendte efter nyt liv, der ofte ser så mærkeligt ud, at det kunne være fra en anden planet!

Marianne Hundahl Frandsen

Forsker: Marianne Hundahl Frandsen
Område: Ph.d. studerende ved Det Juridiske Institut
Titel: Europæiske flypassagerers rettigheder

Har du prøvet, at dit fly var forsinket, men du fik ikke kompensation? Det burde du måske have fået.

I 2004 vedtog EU et regelsæt, som regulerer flypassagerers rettigheder. Sidenhed har EU-Domstolen afsagt adskillige afgørelser på området, som bl.a. har medført, at flypassagerer nu også kan få kompensation ved forsinkelse. Men det er desværre ikke lige til – kompensationen er bl.a. afhængig af årsagen til forsinkelsen, længden på din rejse, den forsinket ankomsttid, tilbud om forplejning m.v.    

Mød Marianne, der forsker i europæiske passagerers rettigheder, og bliv klogere på juraen, når du rejser som flypassagerer. Måske har du penge i vente, næste gang dit fly bliver forsinket.

Thorvaldur Skúli Pálsson

Forsker: Thorvaldur Skúli Pálsson
Område: Adjunkt ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi
Titel: Smerter! Gå dog væk!

Hør blandt andet, hvad Nibe Festival og smerteforskning har med hinanden at gøre. Og få svar på, om du er pylret!

Smerter er et komplekst fænomen, som der bliver forsket intenst i for at øge vores forståelse. Til gavn for utrolig mange mennesker.

I oplægget vil jeg fortælle, hvordan toiletterne på Nibe Festival, kløe og brain freeze kan hjælpe os til at forstå smerter bedre. Og så vil jeg prøve at forklare, hvad det egentlig betyder at være pylret.